Team Zulufadder
Norway Cup Football Football Football Map Football
Team Zulufadder 2013 ”trykk play”
Maris eventyr Trykk play
02
En ball er et språk uten grenser
03
Hambani kahle= god tur
04
Vi gir jernet!
04
Målet er hjemmespikket
04
Mål!

Visjon og oppdrag

 

Norway Cup. På mange måter selve symbolet på hva idrettsglede og ungdomstid er. En uke med sport, vennskap, glede, kjærlighet, lidenskap, opplevelser og bekymringsløshet. Alle som har vært på Ekebergsletta under Norway Cup vet hva dette betyr.

 

Norway Cup er verdens største fotballturnering og har blitt en samfunnsinstitusjon som inneholder mye mer enn fotballspill på banen, og det fargerike fellesskapet har blitt en av hjertesakene. I år skal tretten ungdommer fra områder i Zululand i Sør-Afrika bli en del av dette fellesskapet. De skal få et avbrekk i en hverdag preget av fattigdom og bekymringer, for å komme til det som er en oase av glede og lek.

 

Disse tretten guttene er en del av Zulufadder-prosjektet (www.zulufadder.no) startet av Mari Maurstad i 2005, og kommer fra områdene Simunye, Mandawe og Umlalazi. De er i aldersgruppen 12-14 år og kommer fra et område som ifølge en FN-rapport er det området i verden med høyest andel HIV/Aids-smittede. Alle barna er berørt av det på en eller annen måte, og de fleste er foreldreløse på grunn av sykdommen. Barna vokser opp hos slektinger, naboer eller venner, i forhold så fjernt fra det vi har i Norge at vi ikke klarer helt å forestille oss det uten å ha vært der. Disse guttene skal bli de første av mange som får en mulighet til å oppleve noe annet i to vakre uker i sommer.

 

Fotball er den desidert mest populære sporten i dette området og betyr alt, men de færreste har råd til egne baller og utstyr. Barbeint, med baller laget av plast, spiller de på gress- og grussletter, med en iver og en glede til spillet fotball som er vakker. I år skal de, sammen med 30000 andre ungdommer fra hele verden, ha en uke uten bekymringer sentrert rundt en felles interesse – fotballen. Få ting er vakrere. Få ting er viktigere.

 

Dette skal bli bærekraftig, og derfor er det ekstra viktig at årets tur blir så vellykket som mulig. Vi har forbilder fra det vellykkede prosjektet MYSA (www.mysakenya.org), og deres etter hvert kjente fotballag Mathare United som har vært på Norway Cup i en årrekke. Disse skal vi lære av og høste erfaringer fra. Vi ønsker å bruke Norway Cup og opplevelsen til å bygge et varig prosjekt som kan oppfordre barna i Zulufadder-prosjektet til å jobbe hardt på skolen og ta ansvar i lokalsamfunnet. Får vi til dette kan Norway Cup bli en gulrot for de ungdommene som på en eller annen måte fortjener å få denne opplevelsen. Vi vil bruke den kraften som finnes i idrett til å bedre hverdagen for mange av disse flotte ungene i Zulufadder-prosjektet.

Hurtiglenker
Copyright Team Zulufadder 2013. All Rights Reserved | Personvern
Utviklet av webworld webworld.no
Sosiale medier
Sosiale medier
Kontakt oss
Zulufadder
Trosterudvn 9d 0778 Oslo,
Tlf: +47 93615024,
Epost: post@teamzulufadder.no,
Bankkontonr: 5081 07 78617
Paypal