Team Zulufadder
Norway Cup Football Football Football Map Football
Team Zulufadder 2013 ”trykk play”
Maris eventyr Trykk play
02
En ball er et språk uten grenser
03
Hambani kahle= god tur
04
Vi gir jernet!
04
Målet er hjemmespikket
04
Mål!

Nyheter og presse


Presse som ønsker å komme i kontakt med Team Zulufadder bes ta kontakt med Kristoffer Høgås på 93615024 eller post@teamzulufadder.no.
Team Zulufadder - så mye mer enn fotball
03.08.2013

Fotballen og Norway Cup har alltid vært et virkemiddel. Et verktøy for å skape noe annet. For Team Zulufadder handler disse to ukene i Norge om så uendelig mye mer enn fotballresultater og innsidepasninger.

 

Da jeg møtte disse tretten for to uker siden, møtte jeg tretten barn. Små, sky, forsiktige, stille og ikke spesielt gode i engelsk. Nå når jeg sier på gjensyn til de etter to uker, sier jeg på gjensyn til tretten unge voksne. Tretten stykker som har opplevd så utrolig mye på to uker at det har satt varige avtrykk og som synes i personlighetene deres. De har blitt tryggere på seg selv, de har et vokabular som gjør at de kan holde samtaler på engelsk, de TØR å ta initiativ og de er høflige, veloppdratte unge menn.

 

På mange måter har det vært en slags konfirmasjonstur. 

 

De trår inn i de voksnes rekker og er mer ansvarsbevisste enn før. Vi har gitt de dette ansvaret, og det er nå når de kommer hjem at den virkelige jobben begynner. De skal hjem til sitt lokalmiljø å være forbilder og rollemodeller. De skal vise at at hvis man jobber hardt nok kan man skape seg en fremtid utenfor dalene de er oppvokst i. Det FINNES faktisk en virkelighet utenfor Simunye, Umlalazi og Mandawe. De har ikke fått utdelt den beste hånden, men det er mulig å skaffe seg en utdanning, en jobb og en lys fremtid. De må bare jobbe utrolig hardt for det. Dette har vi lært guttene nå, og dette har de lært sammen med blant andre MYSA og Mathare United og NorSA.

 

For at Norway Cup skal bli en varig greie må ettervirkningene være positive, og der har våre tretten herlige zuluer nå et stort ansvar. Vi tror de er sitt ansvar bevisst og vil gå foran som ledestjerner i nærmiljøet sitt, både på skolen og på fotballbanen. 

 

Måten de har vært på under de to ukene her i Norge har ikke vært annet enn eksemplarisk. Disse tretten har fra første til siste sekund vært positive, herlige og gode mennesker. De har jobbet og slitt og hatt det utrolig mye morsomt sammen. Vi som har fått lov til å være sammen med dem disse to ukene har blitt så glad i dem, vi har blitt smittet av gleden, av humoren, av lekenheten og av varmen de utviser. Vi ble fortalt på forhånd at det var tretten flotte gutter som var på vei, og mer rett kunne det ikke være. De er rett og slett fantastiske mennesker som vil fortsette sin gode utvikling og vi er stolte av guttene våre!

Kristoffer Høgås

 

Hurtiglenker
Copyright Team Zulufadder 2013. All Rights Reserved | Personvern
Utviklet av webworld webworld.no
Sosiale medier
Sosiale medier
Kontakt oss
Zulufadder
Trosterudvn 9d 0778 Oslo,
Tlf: +47 93615024,
Epost: post@teamzulufadder.no,
Bankkontonr: 5081 07 78617
Paypal