Team Zulufadder
Norway Cup Football Football Football Map Football
Team Zulufadder 2013 ”trykk play”
Maris eventyr Trykk play
02
En ball er et språk uten grenser
03
Hambani kahle= god tur
04
Vi gir jernet!
04
Målet er hjemmespikket
04
Mål!

Nyheter og presse


Presse som ønsker å komme i kontakt med Team Zulufadder bes ta kontakt med Kristoffer Høgås på 93615024 eller post@teamzulufadder.no.
Fra Zululand til Oslo
04.07.2013
Publisert 3.07.2013 21:09
Sist oppdatert 3.07.2013 21:12
Av Torbjørn AndersenMari Maurstad, som stiftet Zulufadder i 2005, står bak opplegget for å få spillerne til Oslo og Norge.

Zululand, eller KwaZulu, er ifølge Wikipedia det zuludominerte området av det som skulle bli den nordlige delen av provinsen KwaZulu-Natal i Sør-Afrika. Det strekker seg langs kysten av Indiahavet fra Tugela i sør til Pongola i nord. 

Spillerne som kommer til Norway Cup er fra områdene Simunye, Mandawe og Umlalazi. De er i aldersgruppen 12-14 år og kommer fra et område som ifølge en FN-rapport er det området i verden med høyest HIV/Aids-smittede. Alle barna er berørt av det på en eller annen måte, og de fleste er foreldreløse på grunn av sykdommen.

Vi har stilt Mari Maurstad noen enkle spørsmål om laget som kommer:

1: Hvor mange spillere kommer til NC?
1: Det kommer 13 stykker. Og to trenere. Men ingen av dem har vært på en flyplass før eller tatt fly for den del, så vi må ha med sekretæren i Zulufadder også, så de ikke går deg HELT vill! Selv vi som har fløyet en del kan bli forvirret på store flyplasser, som for eksempel Johannesburg. Å kjøre 16 stykker i rulletrapp med kofferter kan også bli en utfordring.

2: Hvorfor velger dere å delta i NC?
Dette vil bli en ny tidsregning for alle involverte. Barn, som før nesten bare har møtt afrikanere, vil nå møte 30.000 barn av alle slags nasjonaliteter. Ballen blir deres felles språk. De får oppleve ting de aldri har HØRT om en gang. De vil se at verden består av andre ting enn de er vant til i hverdagen.

De vil komme hjem til landsbygda og fortelle. Derfra håper jeg at guttene og omgivelsene deres vil forstå at gjennom arbeid og innsats, engasjement og utdannelse vil verden åpne seg for dem på en annen måte. Zulufadder skal gjøre sitt for å få dem til å forstå dette på riktig måte. Vi skal støtte og oppfordre til å gjøre en innsats. På skolen og i samfunnet.

Det ligger en del fallgruver her, som vi er klar over. Guttene skal spille for å gjøre familie og venner stolte av dem. Få omgivelsene også til å føle seg en del av Teamzulufadder. Ikke se på guttene som helter, som noe opphøyd.

    

3: Hva gleder spillerne seg mest til med reisen til Norge? Vet du det?
3: Spillerne kan ikke i sin villeste fantasi ane hva som venter dem. Nå skal de på ”treningsleir”  der nede og lære hvordan en dusj og et toalett virker. Hvordan de spiser med kniv og gaffel. De har aldri spist en iskrem eller en pølse med lompe. De spiser stort sett maisgrøt og bønner. Med fingrene.

4: Zulufadder skal ha et eget telt på Ekebergsletta under turneringen. Kan du utdype litt mer om hva som skal skje i forbindelse med teltet?
4: Vi kommer til å skape et afrikansk univers. Ha afrikansk musikk (forhåpentlig også live). Vi skal ha fotoutstilling av eksotiske, truede dyrearter, og bilder fra Zulufadder. Pluss salg av perlearbeider, som zulubestemødrene har laget, postkort og bøker knyttet til Sør-Afrika, samt informasjon om prosjektet. Guttene skal også ved tre anledninger opptre med Zuludans. På Ekebergsletta, i Hellerud Kirke og på Oslo Rådhus. Jippi!

Saken hentet fra: http://norwaycup.no/Nyheter/Fra-Zululand-til-Oslo/ 
Bildene i artikkelen. Foto: Privat/Mari Maurstad

Hurtiglenker
Copyright Team Zulufadder 2013. All Rights Reserved | Personvern
Utviklet av webworld webworld.no
Sosiale medier
Sosiale medier
Kontakt oss
Zulufadder
Trosterudvn 9d 0778 Oslo,
Tlf: +47 93615024,
Epost: post@teamzulufadder.no,
Bankkontonr: 5081 07 78617
Paypal