Nyheter og presse

Presse som ønsker å komme i kontakt med Team Zulufadder bes ta kontakt med Kristoffer Høgås på 93615024 eller post@teamzulufadder.no.
En oppdatering fra Ekebergsletta
29.07.2013

Søndag 16.45 hadde nærmere 200 mennesker samlet seg rundt bane E12 på Ekebergsletta. Det var venner, støttespillere, hele det sør-afrikanske laget NorSA og mange andre skuelystne: Team Zulufadder skulle spille sin første kamp i Norway Cup!

Laget vi skulle møe var Hjørungavåg fra Møre og Romsdal. Guttene fra nordvestlandet hadde fysikken på sin side, men våre gutter var raskere og mer tekniske.

Etter bare et par minutter fikk en Hjørungavågspiller ballen på 9 meter og traff så godt at Siyanda ikke rakk bort i hjørnet. Utagbart for keeper og våre gutter får en verst tenkelig start.

Det er tidlig klart at Zulufadder har initiativet i kampen og presser på. Men vi stnger mot en forsvarsmur og de mange skuddsjansene vi kommer til ender over eller i klypene til en god keeper.

Så skjer det; et godt angrep ender omsider hos vår egen poacher. Gutten som fikk signerte Barcelona-sko og puttet i begge treningskampene våre, Langalakhe "Mbesuma", setter ballen inn bak keeper! Publikum er i ekstase, trenere og støtteapparat feirer som om hele cupen er vunnet. Vi har scoret vårt første mål i Norway Cup! Og det er så fortjent, så fortjent.

Det står 1-1 til pause og taktikkpraten preges av å fortsette i samme sporet. Vi spiller ut dette laget her. Vi aner en seier i det fjerne.

Andre omgangen blir neglebitende fra sidelinjen. Zulufadder presser og presser, men den siste forløsende pasningen mangler. Corner-statistikken vinner vi sikkert 15-0, og guttene våre jobber og sliter til siste sekund. Dessverre lykkes vi ikke å score det siste målet, og kampen endre 1-1. Det er nok et resultat Hjørungavåg skal si seg mest fornøyde med, men vi er også fornøyd. Vi er fortsatt ubeseiret i Norway Cup og gutta har lagt ned en kjempeinnsats!

Etter kampen er det felles lagbilde og forbrødring over fotballen. Vi mottar en fotball signert av alle motstanderne, en fin gest fra et fint og hyggelig lag. Vi takker Hjørungavåg så mye for kampen og ønsker de alt av lykke videre i Norway Cup.

Mandag. Dag 2. Motstander: Oppdal 1.

Kamp 09.45, ingen utfordring for morgenfriske og energiske gutter fra Zulufadder. Gutta er tente og klare for å få hjem første seier.

Oppvarmingen og taktikkpraten går bra og spenningsnivået stiger. TV2 kommer og lager enda en reportasje om våre fantastiske gutter. Følg med på Norway Cup-sendingene.

Avspark blir tatt og det er tydelig at i dag møter vi et mye bedre lag enn i første kamp. Oppdal stiller med et rent gutter 14-lag og er en del hakk større og sterkere enn våre gutter. Dette vises godt på banen.

Men guttene er, som vi har lært tidligere, fryktløse og uredde. Innsatsen de nedlegger er noe vi alle kan lære noe av, og vi holder Oppdal til 0-0 lenge og vår keeper Siyanda står meget godt. Sandile og Sicelo er bautaer i forsvaret og kaptein Siyabonga er som alltid den kloke og gode sentrale midtbanespilleren.

Høydepunktet kommer da Siyanda varter opp med en redning som sender tankene tilbake til da Gordon Banks reddet en Pele-heading i 1970 (Se link).

Men det som må skje, skjer til slutt. Oppdal utnytter den overlegne fysikken sin og et høyt innlegg stanges inn bak Siyanda. Det var omtrent uunngåelig.

To kjappe mål til kommer før pause og det er 3-0 til Oppdal ved halvtid. Gundy og Lucky holder en god pauseprat og i andre omgang henger vi mye bedre med og spiller oss til noen sjanser. Gutta jobber og sliter og gir seg aldri, men de må slippe inn et mål til før full tid og stillingen ender 0-4. Vi føler oss ganske sikre på at dette Oppdal-laget kommer til å gjøre det ganske bra i sin klasse. Vi møtte i dag enkelt og greit et bedre fotball-lag.

Etter kampen var noen av våre gutter utrøstelige. Selv om fotballen her bare er form moro har mange av de vinnerinnstinkt og liker ikke å tape, det er bra! Litt trøst etterfulgt av sosial omgang med motstanderne gjør det bedre. Ingen tvil om at de kommer til å reise kjerringa i morgen.

Med den innsatsen guttene har lagt ned her i de første kampene er vi veldig fornøyd med de og stolte av måten de fremstår på, både på og av banen. Alle som har mulighet må komme opp og støtte oss i siste gruppespillkamp i morgen, tirsdag kl 11.15 på bane E17!

Bilder kommer på våre sider på Facebook i løpet av kvelden!