Team Zulufadder
Norway Cup Football Football Football Map Football
Team Zulufadder 2013 ”trykk play”
Maris eventyr Trykk play
02
En ball er et språk uten grenser
03
Hambani kahle= god tur
04
Vi gir jernet!
04
Målet er hjemmespikket
04
Mål!

Nyheter og presse


Presse som ønsker å komme i kontakt med Team Zulufadder bes ta kontakt med Kristoffer Høgås på 93615024 eller post@teamzulufadder.no.
Dag 3: Taktisk terping, bading i havet og ny treningsmatch
24.07.2013

Nicky som jobber for Zulufadder og har reist med gutta fra Sør-Afrika har en e-postadresse som virkelig oppsummerer dagene her i Fredrikstad: neveradullmoment@gmail.com. Vi kjeder oss ikke.

Frokost, engelskundervisning, to timer trening, NRK Østfold-intervjuer og ompakking for strandtur. Og enda var ikke klokken 12.00.

Vi hadde blitt invitert til et flott landsted i nærheten av Engelsviken til noen av medlemmene av Lions på Ekeberg som har hjulpet oss så mye. Der fikk guttene grillmat og lekte litt før det sto bading i havet på programmet. Bading i havet for gutter som aldri har sett havet før var en stor opplevelse for alle sammen. Uredde vadet de ut i vannet og lekte og koste seg. Det her må være blant de mest nysgjerrige og uredde guttene som noen gang har satt sine ben på Østfold-jord.

Så til enda et av dagens høydepunkter: ny treningskamp og guttene våre var revansjesugne etter kampen i går. For å bare skrive det som det er: denne kampen var full av gåsehud-øyeblikk fra ende til annen. Guttene våre kunne ikke ha levert en bedre forestilling både på og utenfor banen. Dette var det fotball handler om, dette er det som viser at fotball bygger broer og at fotballen er et universielt språk. For å sitere Per-Jarle Heggelund som kommer for å være med oss fra fredag: det var "Det store hjertet".

Vi ankom tidlig til kunstgressmatta (ironisk nok) på Gressvik, en stund før motstanderne våre. Litt etter litt kom noen av de norske guttene vi skulle møte, og helt uoppfordret gikk gutta våre bort til de, håndhilste, introduserte seg, snakket og inviterte med seg Gressvikgutta på felles oppvarming. Alle finner en felles forståelse gjennom fotballen og i løpet av 15 minutter spilte, lo og koste 30 ungdommer seg på matta. Thabiso, Sandile og Spiwosenkosi sammen med Daniel, André og Peter. Vakkert. Guttene vi trodde var litt skjenerte og stille rundt nye mennesker viste seg å være det stikk motsatte. Som de kommer til å kose seg på Ekebergsletta.

Over til kampen som kom igang klokken seks. I dag var det en jevnere kamp på papiret. Gressvik stilte med stort sett 12- og 13-åringer og fysisk var ikke forskjellen på langt nær så stor som i går. Kampen ble akkurat så jevn som forventet og det var flere sjanser begge veier. Men Team Zulufadder vartet til tider opp med et offensivt spill som var en fryd for øyet! Dragninger, veggspill, gjennombruddspasninger og lekne touch. Som noen tilskuere bemerket: "De HAR fotball i seg, de har ikke gått den norske skolen."

Bakerst sto Siyanda som en levende mur til tider og med en selvtillit opparbeidet de siste dagene med egen keepertrener som er gull verdt. Mthokozisi og Sicelo dirigerte forsvaret godt fra midtstopperplassene og tar taktikken bedre for hver dag. Kapteinen vår Siyabonga var heeeeeelt sjef på midtbanen, skjøt brystkassa frem, hadde roen og så åpningene offensivt. Samtidig som han tok de tunge løpene bakover. Thabiso utgjør sammen med Siya en veldig lovende, og ikke minst leken, midtbaneduo. På topp har vi en poacher, målsnik og goalgetter, rett og slett vår egen Pippo Inzaghi: Langalakhe "Mbesuma" Biyela. Han scoret i går mot Kråkerøy, og han gjentok bedriften i dag!

Gressvik gikk opp til 1-0 midt i første omgang. En stilling som sto seg til pause. Etter en god pauseprat gikk vi ut med fornyet selvtillit og Langalakhe dukket opp i boksen til motstanderne og satte inn 1-1! Ikke helt ufortjent heller. Flere sjanser til begge lag mot slutten, men ingen klarte å avgjøre det. Det endte med et meget hederlig 1-1-resultat, men viktigere: spillet var blitt helt utrolig mye bedre på få dager. Vi kunne nesten ikke tro hva vi så til tider på sidelinjen, og trenerne Gundy og Lucky var i fyr og flamme.

Enda morsommere var det å se at gutta faktisk brukte det vi hadde lært på trening i kamp og fulgte de nye instruksene som kom. Det viser en voldsom fremgang og vi er fryktelig stolte av dem, og i dag var guttene stolte av seg selv også. De glødet etter kampen og vi brukte en halvtime etter kampen sammen med motstanderne, publikum og presse. Guttene er snart superstjerner!

I morgen venter en ny dag spekket med innhold. Vi gleder oss alle.

Never a dull moment.

For bilder, se Facebook

av Kristoffer Høgås

Hurtiglenker
Copyright Team Zulufadder 2013. All Rights Reserved | Personvern
Utviklet av webworld webworld.no
Sosiale medier
Sosiale medier
Kontakt oss
Zulufadder
Trosterudvn 9d 0778 Oslo,
Tlf: +47 93615024,
Epost: post@teamzulufadder.no,
Bankkontonr: 5081 07 78617
Paypal