Presse som ønsker å komme i kontakt med Team Zulufadder bes ta kontakt med Kristoffer Høgås på 93615024 eller post@teamzulufadder.no.
Dag 2: Fredrikstad, trening og kamp
23.07.2013
Aldri har vel tretten Zulugutter vært så rolige på morgenen. Det var tydelig at alle var mette på intrykk og daffe etter en lang og god natts søvn i mykt sengetøy. Etter frokost satte vi nesa på mot Fredrikstad for en liten treningsleir frem til fredag.

Vi brakte med oss Skjalg Sæther som eksperthjelp, han jobber daglig som keepertrener i Skeid og hadde mange gode innspill og holdt en fabelaktig taktikkprat før kampen som gutta responderte bra på.

Vi trente først i et par timer der i steikende sol før vi dro tilbake til Children's International School der vi skal bo under hele oppholdet her, et fantastisk sted!

Dagens store overraskelse kom da vi møtte opp til treningskamp mot Kråkerøy kl 18.00. En misforståelse førte til at de stilte med sitt gutter 15-lag. Det er en relativt stor forskjell på sør-afrikanske trettenåringer og norske kraftige 15-åringer. Heldigvis var Kråkerøy veldig forståelsesfulle og hjalp til med å jevne ut lagene ved å stille med et par spillere færre på banen. Da fikk vi drillet vår taktikk, samtidig som det ble jevnere. Flott sportmanship!

Første omgang endte 0-4, men det var masse positivt å ta med seg derfra. Pausepraten vinklet vi inn på at vi starter på 0-0 i andre omgang og kjemper videre. Vi hadde spilt oss til et par sjanser i første omgang og deler av den taktiske planen fungerte flott. Vi hadde midtstoppere som for første gang holdt backene i tøylene og satte en god linje.

Andre omgang: Kråkerøy fikk et tidlig mål og gikk opp til 5-0. Men våre gutter kjempet som løver og sto på videre. Så skjedde magien: Litt klabb og babb i feltet etter et innlegg fra vår høyrekant, og der dukket Langalakhe opp som troll av eske og fikk ballen i mål. Zulufadder har scoret sitt første mål på norsk jord! Våre gutter holdt godt ut kampen og kjempet videre som helter. Kampen ebbet ut til 5-1-tap totalt, men vi klarte 1-1 i andre omgang og vi er kjempefornøyde med det!

Vi avsluttet med en uhøytidelig straffekonkurranse der både Siyabonga og Thabiso druset ballen krysset, helt Daniele de Rossi. Som takk for kampen kjørte guttene våre en liten Zuludans og sang for motstanderne og de rundt 50 oppmøtte denne flotte sommerkvelden.

Etter kampen gikk vi tilbake til skolen og hadde et lite oppsummeringsmøte med guttene der vi kjapt snakket om et par ting å rette på til neste kamp. Deretter var det fullt ut hyllest av innsatsen, spillet og humøret. Vi kunne ikke vært mer stolte av guttene våre og innstillingen deres og gleder oss utrolig mye til fortsettelsen på dette eventyret!

Vi legger ut noen bilder nå, også kommer det et fullt album på Facebooksiden vår i løpet av morgendagen.

Lagbilde av de to lagene sammen. Takk til Kråkerøy for en flott kamp og herlig sportsånd.