Team Zulufadder
Norway Cup Football Football Football Map Football
Team Zulufadder 2013 ”trykk play”
Maris eventyr Trykk play
02
En ball er et språk uten grenser
03
Hambani kahle= god tur
04
Vi gir jernet!
04
Målet er hjemmespikket
04
Mål!
Fra Zululand til Oslo
- 03.07.2013
av Torbjørn Andersen

Mari Maurstad, som stiftet Zulufadder i 2005, står bak opplegget for å få spillerne til Oslo og Norge.

Zululand, eller KwaZulu, er ifølge Wikipedia det zuludominerte området av det som skulle bli den nordlige delen av provinsen KwaZulu-Natal i Sør-Afrika. Det strekker seg langs kysten av Indiahavet fra Tugela i sør til Pongola i nord.

Spillerne som kommer til Norway Cup er fra områdene Simunye, Mandawe og Umluzaz. De er i aldersgruppen 12-14 år og kommer fra et område som ifølge en FN-rapport er det området i verden med høyest HIV/Aids-smittede. Alle barna er berørt av det på en eller annen måte, og de fleste er foreldreløse på grunn av sykdommen. 

Teamzulufadder


3: Hva gleder spillerne seg mest til med reisen til Norge? Vet du det?
3: Spillerne kan ikke i sin villeste fantasi ane hva som venter dem. Nå skal de på ”treningsleir” der nede og lære hvordan en dusj og et toalett virker. Hvordan de spiser med kniv og gaffel. De har aldri spist en iskrem eller en pølse med lompe. De spiser stort sett maisgrøt og bønner. Med fingrene.

4: Zulufadder skal ha et eget telt på Ekebergsletta under turneringen. Kan du utdype litt mer om hva som skal skje i forbindelse med teltet?
4: Vi kommer til å skape et afrikansk univers. Ha afrikansk musikk (forhåpentlig også live). Vi skal ha fotoutstilling av eksotiske, truede dyrearter, og bilder fra Zulufadder. Pluss salg av perlearbeider, som zulubestemødrene har laget, postkort og bøker knyttet til Sør-Afrika, samt informasjon om prosjektet. Guttene skal også ved tre anledninger opptre med Zuludans. På Ekebergsletta, i Hellerud Kirke og på Oslo Rådhus. Jippi!

Bildene i artikkelen. Foto: Privat/Mari Maurstad


Hurtiglenker
Copyright Team Zulufadder 2013. All Rights Reserved | Personvern
Utviklet av webworld webworld.no
Sosiale medier
Sosiale medier
Kontakt oss
Zulufadder
Trosterudvn 9d 0778 Oslo,
Tlf: +47 93615024,
Epost: post@teamzulufadder.no,
Bankkontonr: 5081 07 78617
Paypal